Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Yazılarımız

2559 sayılı kanun

PVSK kaç sayılı?

Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, 4 Temmuz 1934 tarihinde kabul edilen ve 14 Temmuz 1934 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlanan 2559 sayılı kanundur. Amacı; "Polis, asayişi amme, şahıs, tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini korur. Halkın ırz, can ve malını muhafaza ve ammenin istirahatini temin eder.

PVSK 2559 nedir?

Madde (Arama Kararı) Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat. Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu'nun (PVSK) 4/A maddesi hükümleri gereğince polis “durdurma ve kimlik sorma” yetkisine sahiptir. …

5259 sayılı kanun nedir?

Açık olarak alkollü içki, bira, şarap ve ispirto ile her çeşit ispirtolu içki satmak isteyenler, belediye veya il özel idaresinden ruhsat almaya mecburdurlar. Belediye veya il özel idaresi, ruhsat vermeden önce, yetkili kolluk kuvvetinin görüşünü alır.

PVSK madde 15 nedir?

Madde 15 – Polis; yaptığı tahkikat esnasında ifadelerine müracaat lazımgelen kimseleri çağırır ve kendilerine lüzumu olan şeyleri sorar. (Ek: 16/6/1985 – 3233/5 md.; İptal: An. Mah.nin 26/11/1986 tarih ve 1985/8 E., 1986/27 K. sayılı Kararı ile.)

Polis kimlere kimlik soramaz?

Kanun koyucu, 'polis görevini yerine getirirken kendisinin polis olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra kişilere kimliğini sorabilir' diyor ama bu bizim hukukumuz açısından yeterli bir güvence değil. … İhbar olması veya şüpheli eylem görmesi gibi… Yalnızca gerekçesi olduğu sürece kimlik sorması hukuka uygundur.

PVSK madde 16 nedir?

Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun (PVSK) 16. Maddesinin[4] birinci fıkrasında; polisin, görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanmaya yetkili olduğu hüküm altına alınmıştır. …

PVSK 7 madde nedir?

Mevcut PVSK'nın ek 7. maddesi, önleme dinlemesi bakımından halen CMK m.250 ile kurulan ağır ceza mahkemelerinin yetkili olduğuna işaret etmektedir. Suç atfı hususunda ise, halen CMK m.250'de belirtilen suçların işlenmesinin önlenmesi amacıyla önleme dinlemesi yapılacağı belirtilmektedir.