Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

2 evlilik yasası

MK'nun yürürlüğe girdiği 1926 yılından bu yana, artık, ikinci bir evlilik bağı kurmak isteyen kişi, önceki evliliğinin ölüm ile ve ya yargıcın kesinleşmiş boşanma ya da geçersizlik hükmü ile sona ermiş bulunduğunu tanıtlamak zorundadır.

Iki kişiyle evlenmek yasal mı?

Madde gerekçesine göre; maddenin birinci fıkrası, birden çok evlenme fiilini suç hâline getirmiştir. Suçun faili kadın veya erkek olabilir. … İkinci fıkraya göre, evli olduğu hâlde ikinci defa evlenen kişinin durumunu bilerek onunla evlenen kimse de birinci fıkra gereğince cezalandırılacaktır.

Kanunen kimlerle evlenilmez?

Kimler Kimlerle Evlenemez?

  • Üstsoy ile altsoy arasında;
  • Kardeşler arasında;
  • Amca, dayı, hala ve teyze ile yeğenleri arasında,
  • Kayın hısımlığı meydana getirmiş olan evlilik sona ermiş olsa bile, eşlerden biri ile diğerinin üst soyu veya alt soyu arasında,

Bir insan kaç kere evlenebilir?

İşte Kur'an-ı Kerim bu cahiliye âdetine bir sınırlama getirdi; azami olarak dörde kadar evlenebileceğini açıkladı. buyurdu. Buna göre, birden fazla evliliği Kur'an tesis etmedi.

Ikinci evlilik kararı çocuğa nasıl anlatılır?

Yeniden evlilik kararı anlatılırken sakin ve doğal davranılmalı. Anne ya da baba kesinlikle kötülenmemeli. Duygu sömürüsüne başvurulmadan, çocuktan izin alınıyormuş gibi davranılmadan, içtenlikle ve çocuğun yaşına uygun bir dille sadece karar duyurulmalıdır.

Dinimizde ikinci evlilik günah mı?

Abstract. Çok eşlilik (poligami/teaddüd-i zevcât), yani erkeğin aynı anda birden fazla kadınla evlenmesi insanlık tarihinde bilinen ve uygulanan bir kurumdur. … İslâm hukukunda çok eşlilik, mubah kılınmış olmakla birlikte her erkeğin keyfine göre kullanabileceği mutlak bir hak da değildir.

Bir kadın iki erkekle evlenebilir mi?

İnsanlar arasında poliandri, genellikle iki farklı şekilde gözükür: Bunlardan birisi, kadının çok sayıda farklı erkek ile evlenmesi, diğeri ise erkek kardeşlerin tek bir kadın ile evlenmesidir. … Musevilik, Hristiyanlık ve İslamiyet gibi semavi dinlerde de bir kadının çok sayıda erkek ile evlenmesi yasaklanmıştır.

Hukuki yönden yasak olan evlilikler nelerdir?

– Üstsoy ile altsoy arasında evlilik yapılamaz. … Amca, teyze gibi üçüncü dereceden akrabalık bağı bulunan kişilerle de evlilik yapılamaz. – Kayın hısımlığı bulunulan kişinin üst ve altsoyu ile evlenmek de yasaktır. Boşanma, ölüm gibi bir nedenden ötürü evlilik sona erse de kayın hısımlığının devam ettiği kabul edilir.