Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Yazılarımız

Şekersiz bal kabağı tatlısı

Şekersiz balkabağı tatlısı nasıl yapılır?

Tarçınlı su soğurken kabakları soyup dilimleyin. Kabak dilimlerini soğuyan tarçınlı suya koyup yeniden ocağa alın. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirdiğiniz tatlıyı servis tabağına alın. Bal ve tahini bir kasede karıştırıp balkabaklarının üzerine gezdirin.

Diyette kabak tatlısı nasıl yapılır?

Şekersiz Diyet Bal Kabağı (Kabak) Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Balkabağını küçük dilimler halinde doğrayıp tencereye diziyoruz.
  2. Üstüne kuru üzümü ilave ediyoruz.
  3. 1 su bardağı suyla 1 saat kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  4. Soğuyunca üstüne tahin-pekmez gezdirerek servis ediyoruz😊

Jan 18, 2018

Şeker kullanmadan kabak tatlısı nasıl yapılır?

Hiç şeker olmadan da leziz bir tatlı….Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bal kabağı çok ince olmadan dilimlenir ve fırın kağıdı serili tepsiye dizilir.
  2. Yarım saat, 200°C fırında pişirilir.
  3. Soğuyunca, tabağa istenilen miktarda alınır.
  4. Üzerine bal ve tahin gezdirilir, ceviz serpilir ve afiyetle yenir.

Dec 8, 2016

Fırında şekersiz balkabağı tatlısı nasıl yapılır?

Hazırlanışı:

  1. Portakalların kabuğunu rendeleyin. …
  2. Kabakları iri parçalar halinde doğrayın.
  3. Elmaları ve ayvayı sekize bölün. …
  4. Bütün malzemeleri bir fırın kabına koyun. …
  5. 180 derece ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin. …
  6. Yanında ceviz, kaymak, ya da tahin sosu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Şekersiz balkabağı tatlısı kaç kalori?

1 porsiyon tatlandırıcılı şekersiz kabak tatlısı: 94 kalori.

Kabak tatlısı hangi yöreye ait?

Genellikle Türkiye'nin batısında ve kuzeybatısında, özellikle Aydın ve Sakarya'da yaygındır.

Fırında pekmezli kabak tatlısı nasıl yapılır?

Bal kabağının artan suyundan 1 litre kadar bir kaba alıp içine pekmez ilave edilir. İyice karıştırıldıktan sonra tepsideki bal kabaklarının üzerine dökülür. Ben bal kabağı miktarı çok olduğu için 2 tepsi yaptım. 150 derece ısıtılmış fırında tepsideki suyunu çekene kadar yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.