Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Uzman Not Defteri

Üveit göz hastalığı

Üveit gözdeki uvea tabakasının bir kısmının veya tamamının iltihaplanması olarak adlandırılır. Enflamatuar bir hastalıktır. Uveanın iltihabı gözdeki tüm dokuları olduça fazla şekilde etkiler. Uvea tabakası ise gözdeki iris, koroid ve silier cisimden oluşan, sürekli ve fibroz bir tabakadır.Sep 15, 2020

Üveit tehlikeli midir?

Üveit ciddi bir hastalık olup, görmeyi sağlayan dokulara hasar vererek ağır görme kaybına yol açabilir. Erken tanı, düzenli takip ve tedavi, görme kaybını ve üveit komplikasyonlarını önlemek için çok önemlidir. Tedavi sırasında hastanın düzenli muayene ve takipleri çok önemlidir.

Üveit göz nasıl görür?

Üveit, gözün ön bölümünde oluştuğunda şiddetli dönemlerinde gözde kızarıklık, bulanık görme, göz çevresinde ağrı, ışığa karşı hassasiyet ve uçuşmalar şeklinde belirti verir. Üveit, gözün arka bölümünde yoğunsa, belirtiler çoğunlukla bulanık görme şeklindedir.

Gözde üveit nasıl anlaşılır?

Üveit bir ya da iki gözde aynı anda görülebilir. Belirtileri çapaklanma olmadan ortaya çıkan pembemsi genel göz kızarıklığı, gözde batma olmadan künt ağrı hissi, bazen sulanma, bulanık görme, göz bebeğinin küçük kalması ve karanlıkta büyümemesi sayılabilir.

Üveit körlük yapar mı?

Üveit” teriminin kullanılmasının nedeni ise hastalıkların genellikle uvea adı verilen gözün bir kısmını etkilemesidir. Bununla birlikte üveit, uvea ile sınırlı değildir. Bu hastalıklar aynı zamanda lens, retina, optik sinir ve vitrözleri de etkileyerek görme yeteneğindeki azalma veya körlük meydana getirir.

Üveit kendiliğinden geçer mi?

Hastalığın aktif olduğu alevlenme dönemi uygulanan tedavilerle veya bazen kendiliğinde geçer ve hastalık ikinci bir atağa kadar sessiz bir döneme girer. Üveit tanısı için iyi bir göz muayenesi gerekir. Sinsi bir hastalık olan üveit bazı durumlarda hiç belirti vermeksizin yanlızca muayenede saptanabilir.

Üveit tedavi edilmezse ne olur?

Doç. Dr. Erbağcı, ''Üveit, gözün içindeki damar tabakanın iltihabı sonucu ortaya çıkan bir hastalık. Gözde kızarıklık, bulanık görme ve görmede azalma gibi belirtileri olan üveit hastalığı, tedavi edilmediğinde kalıcı görme kayıplarına neden olabilir" dedi.

Gözde üveit nasıl geçer?

Üveit Tedavisi Ana tedavi yöntemi ilaç tedavisidir. Çok nadir görülen ve ciddi seyreden üveitlerde göz ameliyatı (vitrektomi) gerekebilir. Genel olarak ön üveitte enfeksiyondan kurtulmak için antibiyotik içeren damlalarla hastalık tedavi edilmeye başlanır.