Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Insanlar

Ürojinekoloji ne demek

Ürojinekoloji nedir neye bakar?

Ürojinekoloji, özellikle kadın hastalıkları ve doğum ile üroloji branşlarının kadınlarda aşırı aktif mesane, pelvik organ sarkmaları, idrar kaçırma şikayetleri ve genital bölge şekil bozuklukları ve fonksiyon kaybı gibi sorunların tanı ve tedavisini konu edinmiş alanıdır.

Ürojinekolojik muayene nasıl yapılır?

c) Ürojinekolojik Muayene Dış genital bölgenin incelenmesinde deride ödem, kızarıklık, zedelenme idrar kaçırmanın bir bulgusu olarak kabul edilebilir. Vajinal muayenede spekulum yardımıyla tüm vajinal duvarlar incelenmelidir. Bu esnada olgu ıkındırılarak vajen ön, orta ve arka bölümleri tek tek gözden geçirilir.

Kadın Doğum Üreme Sağlığı ve Ürojinekoloji neye bakar?

Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü, kadın hastalıkları ve gebelik dışında, pediatrik – ergen jinekolojisi, jinekolojik kanserler, ürojinekoloji, üreme sağlığı, yüksek riskli gebeliklerin takibi, cinsel fonksiyon bozuklukları, menapoz, jinekolojik operasyonlar gibi konularda modern tıbbın tüm olanakları ile hizmet veren …

Jinekolojik muayene ne demek?

Jinekoloji, kadın bedenine ve üreme sağlığına odaklanan bir tıp dalıdır. Jinekoloji alt branşları; obstetri yani doğum, kadın hastalıkları, kısırlık, tüp bebek, aile planlaması, jinekolojik onkoloji, cinsel hastalıklar ve cinsel problemler gibi konulardır.

Üroloji Nedir Tedavisi?

Üroloji, (eski adıyla bevliye) erkek ve kadınların idrar yolları ve organları ile erkeklerin üreme organlarını kapsayan; bu sistemlere ait hastalıkların tanısı, medikal ve cerrahi tedavisi ile ilgilenen cerrahi bir branştır.

Jinekolog ile üroloji aynı mı?

Üroloji hem erkek hem de kadının boşaltım sistemi(böbrekten başlayıp cinsel organa kadar süren zorlu yolculuk) ile ilgilenir, aynı zamanda erkek üreme sistemi de ürolojinin alanıdır. Jinekoloji ise sadece kadın üreme sistemi ile ilgilenir.

Kadınlarda alttan muayene hangi durumlarda yapılır?

Gerekli olan her durumda ve özellikle de acil durumların aydınlatılabilmesi için kanamalı olunan durumlarda da dahil her zaman jinekolojik muayene yapılabilir. Jinekolojik muayene esnasında doktorunuzun sizden beklediği, sorulara açık ve net cevap vermeniz ve sağlığınızı ilgilendiren ayrıntıları gizlememenizdir.